Massage

Klassisk massage

Klassisk svensk massage är en populär massage med syfte att behandla muskler så att de slappnar av och på så sätt kan återhämta sig och läka. Spänningar i musklerna hämmar blodcirkulationen och kan leda till smärta och värk. Om du inte regelbundet tar hand om din kropp kan det leda till långvariga problem med muskler och leder. Att regelbundet få massagebehandling är ett bra sätt att ta hand om din kropp.

Kontakta oss för att boka in en klassisk massage


Massagebehandlingens uppbyggnad

Behandlingen inleds med en uppvärmning av musklerna genom strykningar och lättare tryck. Sedan övergår massagen gradvis till en bearbetning av musklerna genom olika hårdare tryck och knådningar. Behandlingen kan anpassas om kunden har särskilda önskemål. Prata med din massageterapuet om du har ont på ett särskilt ställe eller är känslig för en särskild typ av beröring. Till exempel kan vi koncentrera behandling till en kroppsdel såsom ansiktet, fötterna, ryggen eller nacken. Vi erbjuder massagebehandlingar som är 30 eller 60 minuter långa.

Goda långvariga effekter av massage

Massage mjukar upp kroppens vävnader och muskler samt ökar blodcirkulationen. Massage kan även stärka immunförsvaret och göra kroppen mer motståndskraftig mot infektioner genom att öka antalet vita blodkroppar i kroppen. När man genomgår en massagebehandling så frigörs hormonerna oxytocin och serotonin samt signalsubstansen dopamin. Det är kroppens egna naturliga lyckoämnen som får dig att må bra. Det gör att ditt blodtryck sänks och du blir lugnare och mer harmonisk. De flesta upplever att massage ger dem mer energi, bättre sömn och en bättre livskvalitet på sikt.

Boka hälsokontroller i Uppsala på vår centralt belägna klinik